top of page

הסודות מאחורי שאנל 5 הבושם


הסודות מאחורי שאנל 5 הבושם

N°5 Eau de Parfum Spray


בשנת 2021 שאנל ציינה 100 שנים להיווצרותו של הבושם שאנל N°5, אולי הריח המפורסם ביותר בהיסטוריה של הבישום.

גבריאל שאנל בחרה בספרה '5' כמספר המזל שלה, יש אומרים, שמספר 5 ייצג את דגימת הריח החמישית, שקיבלה שאנל מהבשם Ernest Beaux, אז יש משהו נחמד בלחשוב על היום החמישי בחודש החמישי של שנת הבכורה של הבושם כיום הולדתו.


כמעט כולם מכירים את הבושם שאנל N°5, אבל מלבד הזיכרונות שהוא מעורר עם כול התזה, יש סיפור מאחורי אייקון הניחוח, ששומר על תואר הניחוח הנמכר ביותר בעולם מעל מאה שנה מאז שהושק.

שאנל 5 הוא אחד הריחות המבוקשים בעולם, לב ליבה של הפרפומריה הצרפתית.


Discovering the secrets behind the Chanel No 5 fragrance (FULL INSERT)


מה עומד מאחורי אחד הריחות המבוקשים בעולם?

כשקוקו שאנל הזמינה את הבשם ארנסט בו (Ernest Beaux) ליצור את הנוזל, שיגיע לראשונה כשאנל מס' 5 בשנת 1921, היא אמרה לו באופן מפורסם, שהיא לא רוצה שהריח יריח כמו פרחים, אלא יותר כמו "קומפוזיציה", שמעבר לטבע, מרד נגד שושנת העמק הצנועה והמשעממת. שאנל רצתה בושם "שמריח כמו אישה" 'בושם לאישה עם ריח של אישה'.

במקום זאת, Ernest Beaux ייצר ריח של ניקיון אבקתי וסבון, שהוא תוצאה של מנה מפוארת של תרכובת.

הניחוח היה בין הראשונים, שהשתמשו במולקולות ריח סינתטיות בריכוז גבוה הנקראות aldehydes, שנוצרו במעבדה והפך לדוגמא האייקונית ביותר למה שידוע כפרחוני מופשט - אבל זה לא אומר שהבושם לא מבוסס על פריחה אמיתית ומרהיבה.

עם זאת, אין זה סתירה, שהניחוח לא יכול להיות מה שהוא ללא פרחים והכי חשוב היסמין הייחודי שלו, ולא מכל מקום.

ואכן, הבושם, בדיוק כפי שהוא קיים היום, הלב של שאנל 5 אפשרי רק בגלל מה שפרח בשדה ספציפי ולא בולט של 200 דונם באזור גראס בדרום בצרפת, בירת הבשמים ארוכת השנים בעולם, באופן היסטורי הבית של הבישום העילאי, שבו משפחת Mul Joseph מגדלת יסמין מעודן ושושני מאי עבור בית שאנל במשך דורות: כל בקבוק של 30 מ"ל של שאנל No. 5 פרמיום מכיל 1,000 פרחי יסמין ו 12 ורדים מחלקת האדמה היקרה הזו, הכול מהשדות ש Mul שירש מסבא רבא שלו.

שאנל הוציאה את הבושם שאנל מספר 5 והייתה למעצבת האופנה הראשונה, שהוציאה בושם וגם האישה הראשונה שיצרה ב 1921 את הקשר הראשון בין עולם הבישום לעולם האופנה והפכה את הבושם ל”לבוש” לכל דבר.


הסודות מאחורי שאנל 5 הבושם

פרח שושני מאי הוא אחד מעלי הכותרת היקרים ביותר בעולם הבישום, מלבלבים בחודש מאי בלבד למשך שלושה שבועות לכן יש לקצור את כל חמישים הדונם תוך הזמן הזה, Mul וחתנו Fabrice Bianchi מפקחים על צוות המורכב משבעים קוטפים, הקוטפים בשעות הבוקר המוקדמות כדי להבטיח שאור השמש לא יתעסק בשמנים הטבעיים של הפרח, קוטפים באופן ידני כל פרח ופרח יחד עם סדרנים, שדואגים שהעובדים ירוקנו את הסינרים שלהן לשקי היוטה ומשם מעמיסים אותם על נגררים שטוחים ותוך זמן קצר הם מועברים למפעל בקרבת מקום כדי להפיק את השמנים מעלי הכותרת הוורודים במהירות לפני שהם מתחילים לתסוס.


בממוצע לוקח לפרח שעה ו 20 דקות לעבור מקטיפה בשדה לעיבוד במפעל. קרבתו של המפעל לשדות מהווה יתרון תחרותי מובהק עבור שאנל ומפתח מרכזי לשמירה על שליטה על תהליך הייצור כולו.

35 עד 40 טונות של שושן מאי נקטפים מדי שנה במהלך שלושת השבועות בחודש מאי, וכפי שמספר Bianchi, אין רצון להגדיל את היבול הזה. מה שחשוב הוא לשמור על אופיו המהותי.

פרח שושני מאי הידוע גם בשם Rosa centifolia ('מאה עלי כותרת'), הפרחים המתוקים והדבשיים הללו המרכיבים את הלב של ה N°5 ו N°5 Eau de Perfume המקוריים הם מהשבירים ביותר בניחוח.


אם אתם רוצים לדעת איך מייצרים את הבושם שאנל N°5, אתם צריכים להכיר גם את ההתנהגות של פרח היסמין ואיך הפריחה הלבנה שלו בצורת כוכב נפרשת עם רדת הלילה ויש לאסוף אותן לפני, שהשמן הריחני ידעך עם אור היום.

מאוגוסט עד אוקטובר, הטקס מתחיל עם עלות השחר המוקדם ביותר, מוצל על ידי כובעים וצעיפים עם שוליים וחמושים בסלסילות נצרים, הקוטפים של Mul יכולים לקצור את כל השדה תוך שני בקרים לפני שמתחילים מחדש.

זה לא עניין של מה בכך בהתחשב בכך שעלי הכותרת השבירים חייבים להיקטף בזה אחר זה באופן ידני. עד שהשמש בשיאה, ארגזים עם עלי כותרת של יסמין מורחקים אל מתקני העיבוד, הממוקמים בקרבת מקום כדי למקסם את טריות הפרח עד כמה שניתן.

צריך בערך 330 קילוגרם של יסמין כדי לקבל רק 600 גרם של נוזל אבסולוטי, מרוכז במיוחד, הדרוש להכנת שאנל מס' 5. לא צריך לעשות את החשבון כדי לדעת שהאספקה ​​של יסמין ב Grasse מועטה.


החיסרון במיקום הריביירה הצרפתית החלומית וביחוד באזור Grasse הוא, שאדמות חקלאיות מקומיות שהיו פעם ריחות של לא רק יסמין וורד, אלא גם פריחת תפוז, סיגלית, לבנדר ומימוזה מפנים את מקומן לפיתוח נכסי נדל"ן. "האזור השתנה לחלוטין", אומר Polge. "כשסבא וסבתא שלי גרו כאן, לא הייתה תיירות". הדור הצעיר עוזב לערים כמו פריז, לאחר שהחליטו שהם לא רוצים לחיות בשדות.

לאחר שחש את האיום הקיומי על הבושם N°5, ל Jacques Polge הייתה מחשבה מוקדמת לערוך עסקת בלעדיות עם החווה של Mul עוד ב 1987, כדי לשמר את השדות המטופחים האורגני שלהם אך ורק עבור היסמין והורדים המשמשים בניחוח המפורסם ביותר של בית היוקרה.

בתקופה האחרונה, בניסיון להגן על אדמה נוספת עבור היסמין והפרחים האחרים שלה, הודיעה שאנל כי רכשה עוד 10 דונם בדרום צרפת.


"ליסמין הזה יש ריח ספציפי שלא ניתן לשחזר במקומות אחרים", מסביר Mul Joseph, אבי האחוזה בבעלות משפחתית, שסיפקה בלעדית את שאנל במשך עשרות שנים.

כמובן, יסמין אינו נדיר, ובעולם הבישום, מצרים והודו מטפחות את הרוב המוחץ. הפריחה האקזוטית, אמנם מקסימה בפני עצמה וזולה יותר להשגה, אך שונה בתכלית ממקבילותיהן ב Grasse, למרות שהמין הבוטני זהה. "תן לי לומר לך," אומר Mul, "זה הרבה יותר עדין, בהיר יותר, עם גוונים מעט דבשיים".


The Self-Portrait of a Perfume – Inside CHANEL


הבושם של שאנל היה שונה מבשמים שקדמו לו בכך שלא התבסס על ניחוח מפרח אחד, כפי שהיה נהוג עד אז, אלא הורכב מתערובת של 50 ריחות שונים. הבושם המשלב מרכיבים סינתטיים המיוצרים במעבדה עם מרכיבים טבעיים אקזוטיים כמו: אלמוג, וניל, ילנג- ילנג, יסמין ונרולי (פריחת התפוז) שילוב של מרכיבים חושניים היוצרים יחדיו ניחוח שלא ניתן לעמוד בפניו.

הצלחתו של הבושם מיוחסת לעתים למרילין מונרו שפירסמה אותו כבושם בו היא משתמשת. כשהיא הולכת לישון, נהגה מונרו לומר, היא מפזרת על עצמה שאנל 5.

מרילין מונרו, אחת הנשים המשוחררות והנחשקות של המאה ה 20, נהגה ללכת לישון בעירום, בתיבול כמה טיפות משאנל 5.

מרילין מונרו

Image: m.imdb.com Chanel No. 5: Marilyn and N°5 (2012)

חיבתן של הכוכבות ההוליוודיות כדוגמת מרלין מונרו לניחוח לא הזיקה גם היא.

אחד המשפטים המפורסמים ששימש את שאנל לשיווק הבושם וניגן על מיתרי הצורך של האישה להרגיש נזקקת היה "אישה ללא בושם, לעולם לא תהיה נאהבת", כמו גם המשפט "האישה צריכה להתבשם בכלמקום על פני הגוף שבו אפשר לנשק אותה".

או "אישה ללא בושם היא אישה ללא עתיד".

"שאנל מספר 5" נחשב לבושם הנמכר ביותר בעולם עד היום.


הבושם Chanel No 5 L'Eau

הסודות מאחורי שאנל 5 הבושם

Chanel No 5 L'Eau


הבושם Chanel No 5 L'Eau של חברת Chanel הוא ה N°5 של היום, ניחוח אלדהיד פרחוני אבסטרקטי לנשים, תוסס תחת דגל המודרניות, עם רעננות בבסיסו. N°5 L'EAU שבח של פשטות. N°5 L’EAU הבחירה המתבקשת.

לאריזה המינימליסטית שלו יש את הצללית האיקונית של הניחוח המוטבע על מארז הקרטון. בפנים, קופסה שנייה מגנה על בקבוק הזכוכית השקוף. שום מרכיב לא מקלקל את הרושם המובהק הזה. הפשטות העילאית של הבקבוק המודגשת עוד יותר על ידי התוכן, נותנת דרור לדמיונה של האישה שבוחרת את הניחוח הזה לעורה.


הבושם הושק בשנת 2016 ופותח ע"י Olivier Polge.

התווים העליונים הם אלדהידים, לימון, נרולי, מנדרינה, תפוז, תפוז ברגמוט ו- ליים;

תווי האמצע הם ילאנג-ילאנג, יסמין ו- ורד חודש מאי;

תווי הבסיס הם מושק לבן, שורש אוריס, ארז ו- וניל.


מאי רוז, יסמין, ילנג ילנג הם תווים פרחוניים שנשארים זהים גם במקור וגם בבושם החדש, אבל זו התוספת התוססת והחדשה של עץ הארז שמטלטלת את העניינים עבור L'eau.

כיוון חדש היה הסיבה לכך שקוקו שאנל יצרה את שאנל Nº5 המקורית בשנות העשרים ו Olivier מספר מחדש את הסיפור הזה בעולם של היום עם CHANEL Nº5 L'eau, ניחוח רענן ויפהפה שיהפוך לנצחי בארון הריח שלך.

כיום, לעומת זאת, יש יותר אפשרויות מאשר רק הבושם הקלאסי. שאנל מציעה את הריח בצורה של קרם ידיים, סבונים, קרם גוף, ג'ל רחצה ספרי לשיער, דאודורנט ועוד.


שאנל מס' 5 תמשיך להפוך לאייקון של הבית, ומאה שנה לאחר מכן, הנוסחה נשארת נאמנה למקור למרות העדכונים המודרניים. למעשה, ורד מאי נשאר כמרכיב מפתח בנוסחה של הנוזל.

הודות לשותפות עם משפחת Mul , יצרנית הפרחים הגדולה ביותר בגראס, שאנל הבטיחה שהיא נהנית מאספקה עקבית של ורדים מאי פרימיום, שתמציותיהם משמשות לגיבוש ריחות כמו שאנל N°5

ו N°5 L'EAU.



פס דוגמא

N°5 כאן

N°5 L'EAU כאן

על הבושם N°5 L'EAU כאן

About-chanel/the-stories כאן

Shopstyle Affiliate/Ilana Biller



950 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page